Loader...

Om Videnslyd

Videnslyd laver radio og podcasts, der formidler viden gennem originale, underholdende og fængende formater. I radioprogrammet Vildspor leder vi dig ud i den natur, mange af os kun har et nytteorienteret forhold til. I radioprogrammet Kraniebrud giver vi dig et ofte overset eller ukendt perspektiv på et nyt emne alle hverdage. Begge programmer sendes hver uge på Radio4.

Derudover har vi produceret podcasts om Cæsar og arkæologiske udgravninger i Rom, om nye måder at læse og lytte til litteratur på og ikke mindst om unge forskere på vej frem i den kringlede universitetsverden – dem lavede vi for henholdsvis Lundbeckfonden, eReolen og Aarhus Universitets Forskningsfond.

Videnslyd står også bag ungdomspodcasten Heads Up!, som er en del af Folkeuniversitetets sundhedsfaglige vidensfestival Hearts & Minds.

Til trods for vores programmers store spændvidde, er deres grundsubstans den samme: Alle produktioner baserer sig på viden fra landets førende eksperter, som samtidig forstår at sende deres indsigter ud i æteren på engagerende vis. Dette faste fundament er altafgørende for både at indfri vores mål og ramme vores målgruppe. Videnslyds programmer skal tage udgangspunkt i nysgerrige og kvalitetsbevidste lytteres nære virkelighed og samtidig udvide deres horisont.

Videnslyds redaktion består af journalister, tilrettelæggere, værter og producere samt en række fast tilknyttede freelancere. Alle redaktionelle kræfter har mange års erfaringer fra blandt andet Danmarks Radio, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, NorthSide, Albani og Folkekirken. Hvis du vil vide mere, kan du læse en lille præsentation af os nedenfor.

Alle programmer optages i vores egne studier på Helsingforsgade 25, hvis lokaler vi deler med den ene af vores moderorganisationer, Aarhus Universitetsforlag (Den anden er Folkeuniversitetet). Du kan også leje vores studie, hvis du mangler et professionelt lydstudie at optage i – med eller uden teknisk assistance fra en af vores dygtige producere.

team member

Anne Engedal

DIREKTØR - på barsel

Telefon: +45 60 16 98 30
E-mail: aen@videnslyd.dk

Cand.mag. i filosofi og litteraturhistorie. Som chef for Videnslyd har Anne overblikket over økonomi, langsigtet produktionsplanlægning og kommunikation. Hvis du har en idé til et nyt initiativ, Videnslyd bør kaste sig over, er det Anne, du skal have fat i. Anne har en fortid som redaktør og projektleder på Folkeuniversitetet og er desuden ansvarshavende chefredaktør for Videnslyds søsterredaktion på nyhedsmediet Vid&Sans.

 

team member

Andrew Davidson

REDAKTIONSCHEF

Telefon: +45 29 80 85 56
E-mail: ada@videnslyd.dk

Cand.mag. i engelsk og musikkultur. Andrew er ansvarlig for Videnslyds produktioner, både som producer og redaktør. Han ynder at have fingrene helt nede i mulden, så han står ofte for hele produktioner lige fra udvikling af idé til interviews til lyddesign og færdig udgivelse. Videnslyd har produceret podcasts om alt fra fagbøger til vild natur til fodboldlandsholdet, men mest af alt ønsker Andrew en dag at producere en gribende serie om det lokale baskethold, Bakken Bears.

 

team member

Kasper Wegener Friis

TILRETTELÆGGER

Telefon: +45 31 40 07 43
E-mail: kpf@videnslyd.dk

Kasper er journalist med erfaring fra en række redaktioner hos DR og eget kommunikationsfirma. På Videnslyd har han fokus på programmet Kraniebrud og går næsten hver dag glad hjem fra arbejde, fordi programmet byder på ny viden, der tilfredsstiller hans store nysgerrighed og videbegær. Kasper arbejder også for det videnskabelige nyhedsmedie Vid&Sans.

 

team member

Julie Meldgaard-Harboe

VÆRT PÅ KRANIEBRUD

Telefon: +45 28 76 41 39
E-mail: jmh@videnslyd.dk

Julie er vært på Kraniebrud, men hjælper af og til også med på Videnslyds andre produktioner. Hun er cand.public i analytisk journalistik og har en baggrund i medievidenskab. Hun har tidligere i en årrække arbejdet med at lave videnskabsfestivaler. Når tiden er til det, underviser hun også i yoga.

team member

Peter Løhde Thomsen

VÆRT PÅ KRANIEBRUD OG PRODUCER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 31 75 08 32
E-mail: pl@videnslyd.dk

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole med en cand.public i analytisk journalistik. Peter er vært på videnskabsprogrammet Kraniebrud og bidrager også til Vildspors-redaktionen som producer. Han har en fortid hos DR og har derudover produceret podcasten “Vanvittig Verdenshistorie” i små tre år. Når han ikke er i studiet elsker han at nørde med LEGO og headbange til rockmusik fra særligt 70’erne og 80’erne.

team member

Emma Elisabeth Holtet

VÆRT PÅ KRANIEBRUD OG PRODUCER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 26 99 13 56
E-mail: eeh@videnslyd.dk

Emma er vært på Kraniebrud og producer på Vildspor, hvor enten hende eller Peter sendes ud på reportager i naturen. Af og til er hun også tilknyttet en række podcastprojekter. Emma har en bachelor i teatervidenskab og har dernæst læst på kandidaten i Analytisk Journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Ud over at interessere sig for teater og radio har hun en særlig passion for britisk comedy og nordgrønlandsk kultur.

 

team member

Zelina Ozol

TILRETTELÆGGER

Telefon: +45 53 61 39 84
E-Mail: zos@videnslyd.dk

Zelina er kandidatstuderende i analytisk journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun er uddannet historiker med tilvalg i retorik, og er børnebogsforfatter og illustrator hos Forlaget Afart. Udover at være storforbruger af radio og podcasts, bruger hun sin fritid på at spille Hearthstone, synge i kirkekor og lytte til dødsmetal og bluesrock.

team member

Rasmus Ejrnæs

VÆRT PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 20 20 58 29
E-mail: rasmus@ecos.au.dk

Rasmus er seniorforsker ved Institut for Bioscience med en ph.d. og 25 års forskning i Danmarks biodiversitet bag sig. Han brænder for oplysning – både opdagelsen af nye resultater og sammenhænge og formidlingen af viden til offentligheden. Sideløbende med sin karriere som forsker og rådgiver skriver han bøger, kronikker og klummer.

team member

Lærke Sofie Glerup

FELTREPORTER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 92 44 46 52
E-mail: laerke.glerup@gmail.com

Lærke er uddannet biolog med tilvalg i journalistisk formidling. Hun bruger størstedelen af sin arbejdstid på Folkeuniversitetet, hvor hun er festival- og projektkoordinator med særligt fokus på naturvidenskabelige arrangementer. I fritiden er hun tit at finde i felten sammen med kæresten og medreporteren Emil og deres lille søn Magnus. Sammen driver de bloggen Naturhistorier.dk, hvor du kan læse om deres naturoplevelser.

 

team member

Emil Skovgaard Brandtoft

FELTREPORTER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 23 36 90 47
E-mail: emil.skovgaard.brandtoft@gmail.com

Emil er uddannet biolog fra Aarhus Universitet med speciale i danske dagsommerfugle. En stor del af fritiden går med at se på fugle, særligt fuglenes træk forår og efterår. Emil er ansat i rådgivningsvirksomheden WSP Danmark A/S, hvor han bl.a. laver naturkortlægninger og miljøvurderinger. Sammen med sin kæreste og medreporter på Vildspor driver han bloggen Naturhistorier.dk – og tager på eventyr i naturen med deres fælles søn Magnus.

 

team member

Sejer Villadsen

PRODUCER OG LYDDESIGNER - FREELANCE

Telefon: +45 20 46 99 78
E-mail: svi@videnslyd.dk

Sejer er lyddesigner og tilrettelægger. Han klipper Videnslyds podcasts og har særlig fokus på det mættede lydunivers. Derudover er han ansvarlig for en række programmers lydlige identitet. Hans passion for at fange den gode optagelse gør ham til den ideelle lydmand på Vildspors reportager. Sejer har en PBA i Lyddesign fra Sonic College og driver ved siden af arbejdet hos Videnslyd sit eget lydproduktions-firma.