Loader...

Om Videnslyd

Videnslyd laver radio og podcasts, der formidler viden gennem originale, underholdende og fængende formater. I radioprogrammet Vildspor leder vi dig ud i den natur, mange af os kun har et nytteorienteret forhold til. I radioprogrammet Kraniebrud giver vi dig et ofte overset eller ukendt perspektiv på et nyt emne alle hverdage. Begge programmer sendes hver uge på Radio4.

Derudover har vi produceret podcasts om Cæsar og arkæologiske udgravninger i Rom, om nye måder at læse og lytte til litteratur på og ikke mindst om unge forskere på vej frem i den kringlede universitetsverden – dem lavede vi for henholdsvis Lundbeckfonden, eReolen og Aarhus Universitets Forskningsfond.

Videnslyd står også bag ungdomspodcasten Heads Up!, som er en del af Folkeuniversitetets sundhedsfaglige vidensfestival Hearts & Minds.

Til trods for vores programmers store spændvidde, er deres grundsubstans den samme: Alle produktioner baserer sig på viden fra landets førende eksperter, som samtidig forstår at sende deres indsigter ud i æteren på engagerende vis. Dette faste fundament er altafgørende for både at indfri vores mål og ramme vores målgruppe. Videnslyds programmer skal tage udgangspunkt i nysgerrige og kvalitetsbevidste lytteres nære virkelighed og samtidig udvide deres horisont.

Videnslyds redaktion består af journalister, tilrettelæggere, værter og producere samt en række fast tilknyttede freelancere. Alle redaktionelle kræfter har mange års erfaringer fra blandt andet Danmarks Radio, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, NorthSide, Albani og Folkekirken. Hvis du vil vide mere, kan du læse en lille præsentation af os nedenfor.

Alle programmer optages i vores eget studie på Finlandsgade 29, hvis lokaler vi deler med den ene af vores moderorganisationer, Aarhus Universitetsforlag (Den anden er Folkeuniversitetet). Du kan også leje vores studie, hvis du mangler et professionelt lydstudie at optage i – med eller uden teknisk assistance fra en af vores dygtige producere.

team member

Anne Engedal

DIREKTØR

Telefon: +45 60 16 98 30
E-mail: aen@videnslyd.dk

Cand.mag. i filosofi og litteraturhistorie. Som chef for Videnslyd har Anne overblikket over økonomi, langsigtet produktionsplanlægning og kommunikation. Hvis du har en idé til et nyt initiativ, Videnslyd bør kaste sig over, er det Anne, du skal have fat i. Anne har en fortid som redaktør og projektleder på Folkeuniversitetet og er bestyrelsesmedlem i netmediet Solidaritet.dk.

team member

Andrew Davidson

PODCASTREDAKTØR

Telefon: +45 29 80 85 56
E-mail: ada@videnslyd.dk

Cand.mag. i engelsk og musikkultur. Andrew arbejder som producer og tilrettelægger på Videnslyd med særligt ansvar for programmet Vildspor. Når han ikke er i felten med en mikrofon, sidder han som regel opslugt af at klippe det hele sammen til en reportage, hvis han da ikke står i studiet sammen med programmernes værter. Andrew er desuden ansvarlig for Videnslyds podcastproduktioner.

team member

Kasper Wegener Friis

TILRETTELÆGGER

Telefon: +45 31 40 07 43
E-mail: kpf@videnslyd.dk

Kasper er journalist med erfaring fra en række redaktioner hos DR og eget kommunikationsfirma. På Videnslyd har han fokus på programmet Kraniebrud og går næsten hver dag glad hjem fra arbejde, fordi programmet byder på ny viden, der tilfredsstiller hans store nysgerrighed og videbegær.

team member

Julie Meldgaard-Harboe

TILRETTELÆGGER

Telefon: 28764139
E-mail: jmh@videnslyd.dk

Julie er kandidatstuderende i analytisk journalistik og i praktik på Videnslyd i efteråret 2021. Hun har tidligere arbejdet med at skabe vidensarrangementer og festivaler hos Folkeuniversitetet i Aarhus. Med en baggrund i medievidenskab er hendes yndlingsbeskæftigelse at dykke ned i et nyt serieunivers. Når der er tid til nørderier, har hun specielt en interesse for kroppen, køn og politik.

team member

Emil Hoffmann Nielsen

VÆRT PÅ KRANIEBRUD

Telefon: +45 60 93 07 27
E-mail: eni@videnslyd.dk

Emil er vært og tilrettelægger på Videnslyds brede videnskabsprogram, Kraniebrud, som sendes hver eftermiddag på Radio4. Emil har en baggrund i det naturvidenskabelige, der sammen med det tekniske område er hans faglige hjemmebane. Interessefeltet dækker også det samfundsfaglige og det historiske, specielt arkæologien. Fortiden gemmer på en del børne-tv og anden vidensformidling til børn og unge.

team member

Ditte Maj Gregersen

VÆRT PÅ KRANIEBRUD

Telefon: +45 21 42 98 49
E-mail: dmg@videnslyd.dk

Ditte er vært og tilrettelægger på Videnslyds brede videnskabsprogram, Kraniebrud, som sendes hver eftermiddag på Radio4. Som cand.mag. i dansk og dramaturgi har Ditte studeret i både København og Aarhus, og i 11 år har hun arbejdet som gymnasielærer og efterskolelærer i det fynske og jyske. Radio4’s lyttere vil dog vide, at de københavnske aner ikke lader sig skjule.

team member

Emma Elisabeth Holtet

VÆRT PÅ KRANIEBRUD OG PRODUCER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 26 99 13 56
E-mail: eeh@videnslyd.dk

Emma arbejder bredt som tilrettelægger, producer og vært på Videnslyd. Hendes primære opgaver er som producer på Vildspor og vært Kraniebrud, men hun er også tilknyttet en række podcastprojekter. Emma lægger lige nu sidste hånd sin kandidat i analytisk journalistik og har en bachelor i teatervidenskab. Ud over at interessere sig for teater og radio har Emma en særlig passion for britisk comedy og nordgrønlandsk kultur.

team member

Sejer Villadsen

PRODUCER OG LYDDESIGNER

Telefon: +45 20 46 99 78
E-mail: svi@videnslyd.dk

Sejer er lyddesigner og tilrettelægger. Han klipper Videnslyds podcasts og har særlig fokus på det mættede lydunivers. Derudover er han ansvarlig for en række programmers lydlige identitet. Hans passion for at fange den gode optagelse gør ham til den ideelle lydmand på Vildspors reportager. Sejer er tæt på at færdiggøre en PBA i Lyddesign fra Sonic College.

team member

Rasmus Ejrnæs

VÆRT PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 20 20 58 29
E-mail: rasmus@bios.au.dk

Rasmus er seniorforsker ved Institut for Bioscience med en ph.d. og 25 års forskning i Danmarks biodiversitet bag sig. Han brænder for oplysning – både opdagelsen af nye resultater og sammenhænge og formidlingen af viden til offentligheden. Sideløbende med sin karriere som forsker og rådgiver skriver han bøger, kronikker og klummer.

team member

Lærke Sofie Glerup

FELTREPORTER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 92 44 46 52
E-mail: laerke.glerup@gmail.com

Lærke er uddannet biolog med tilvalg i journalistisk formidling. Hun har en fortid på Folkeuniversitetet som redaktør for det naturvidenskabelige undervisningsprogram. I fritiden er hun dog også tit at finde i felten sammen med kæresten og medreporteren Emil og deres lille søn Magnus. Sammen driver de bloggen Naturhistorier.dk, hvor du kan læse om deres naturoplevelser.

team member

Emil Skovgaard Brandtoft

FELTREPORTER PÅ VILDSPOR

Telefon: +45 23 36 90 47
E-mail: esb@nathist.dk

Emil er uddannet biolog fra Aarhus Universitet med speciale i danske dagsommerfugle. En stor del af fritiden går med at se på fugle, særligt fuglenes træk forår og efterår. Emil er ansat i formidlingsafdelingen på Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor han bl.a. er projektleder for det store projekt ”99 arter at se før du bliver voksen”. Sammen med sin kæreste og medreporter på Vildspor driver han bloggen Naturhistorier.dk – og tager på eventyr i naturen med deres fælles søn Magnus.